MUNKAADÓKNAK
   Álláshírdetés feladása
   Gyorsan létrehozható hírdetések
   Ingyenes regisztráció
   MUNKAVÁLLALÓKNAK
   Naprakész, friss álláshirdetések
   Ingyenes regisztráció
   Megbízható álláshirdetések
   CÉG HIRDETÉS
   Egyszerűen, gyorsan létrehozható
   hirdetések.Üzleti kapcsolat
   Nagy látogatottság..

   Bérkalkulátor

   2014-ben az adótörvény-módosítások legjelentősebb változása a családi adókedvezmény kiterjesztése. Jövőre az SZJA-n felül az egészségbiztosítási és a nyugdíjjárulékból is igénybe vehető lesz a gyermekek után járó kedvezmény.


   BÉRKALKULÁTOR 

   Bruttó bér:
   Gyermekek száma:
       Fogalom magyarázat

   Eltartottak száma: Itt kell megadni a munkavállaló gyermekeinek számát, beleértve azokat a 18 év feletti, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, akkreditált iskolai rendszerű felsőoktatási szakképzésben, valamint főiskolai/egyetemi képzésben első képesítését/oklevelét megszerző diákokat is.
   Kedvezményezett eltartottak száma: A családi pótlékra-, rokkantsági járadékra jogosult / jogosító gyermekek, valamint a magzat (a fogantatás 91. napjától).
   Gyermekét/gyermekeit egyedül neveli: Ennek a kérdésnek a megválaszolása a családi pótlék kiszámításához szükséges, hiszen más összegű családi pótlékra jogosult az a szülő, aki egyedül neveli gyermekét, mint az, aki párjával együtt.
   Éves bruttó munkabér: A megadott bruttó bér 12-szerese.
   Érvényesíthető családi adóalap csökkentő kedvezmény: A gyermekek után igénybe vehető adóalapkedvezmény. A kedvezmény összege egy eltartott esetén havonta 10.000.- Ft, két eltartott esetén 20.000.- Ft, három és minden további eltartott esetén havonta 33.000.- Ft. Ez a kedvezmény az adóelőlegből, a nyugdíjjárulékból és a pénzbeli illetve természetben egészségügyi hozzájárulásból lehet levonni a kedvezmény maximum értékéig.
   Adóalap: Családi kedvezménnyel csökkentett éves bruttó bér.
   Adóterhek (%): Ennyi lenne a fizetési kötelezettség, ha azt nem csökkentené semmilyen kedvezmény.
   Összes levonás - Befizetendő adóterhek: A ténylegesen befizetésre kerülő közterhek. 2014-től a családi adókedvezmény nem csupán a személyi jövedelemadót, hanem a fizetendő járulékokat is csökkenti.
   Nettó bér: Az az összeg, melyet a munkavállaló ténylegesen kézhez kap a munkaszerződésében meghatározott alapbérből.
   Családi pótlék: A családi pótlék ugyan nem a munkabér része, hiszen azt a Magyar Államkincstár folyósítja a munkavállaló részére, de mivel fontos jövedelmi forrás sok család esetében, így kalkulátorunkban ennek az összege is feltüntetésre kerül. 2014-ben a családi pótlék összege a következőképpen alakul: egy gyermek esetén 12.200 Ft, egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 13.700 Ft, két gyermek esetén 13.300 Ft, két gyermeket nevelő egyedülálló esetén 14.800 Ft, három vagy több gyermek esetén 16.000 Ft, három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén 17.000 Ft.
   Összes jövedelem: A nettó bér és a családi pótlék összege.
   Munkaadó költségei - Vállalkozást terhelő költségek: A munkavállaló béréből nem csupán a fenti levonásokat kell befizetni az állam felé, hanem a munkaadót további befizetési kötelezettség terheli. Ezek mértéke: a szociális hozzájárulási adó a munkavállaló bruttó bérének 27%-a, míg a szakképzési hozzájárulás a bruttó bér 1,5%-a.